Telefooncentrale cliënt instellen

Deze handleiding beschrijft hoe je de telefooncentrale op je mobiele telefoon kunt gebruiken.

Hoofdstuk 1 betreft de installatie
Hoofdstuk 2 gaat over het dagelijkse gebruik

1. installatie

1.1 Installeer Grandstream Wave vanuit de play- of appstore

1.2  Vraag aan de systeembeheerder de juiste settings

De gegevens die je in de volgende stap nodig hebt krijg je per mail/app van de systeembeheerder. Geef tevens je WAN IP door aan de betreffende systeembeheerder. Deze is te vinden op www.watismijnip.nl.

1.3 Open GS Wave

1. Ga naar Settings (rechtsonder in beeld)
2. en klik op Account settings

Klik nu op het Plus icoontje rechtsboven in beeld

En kies voor SIP Account

Vul de volgende velden in met de gegevens die je van de systeembeheerder hebt gekregen:
Account Name
SIP Server
SIP User ID
Sip Authentication ID
Password
Display Name

en klik dan op het OK-Vinkje rechtsboven in beeld

1.4 Niet automatisch opstarten

Deze stap is optioneel; als je liever niet wilt dat de cliënt automatisch start na het rebooten van je telefoon kun je dat instellen:

Ga naar Settings en klik op Advanced Settings

Klik nu het vinkje bij Start on Boot uit

2. Dagelijks gebruik

2.1. Aanmelden

1. Start de client op en ga naar Settings en dan Account Settings
2. Klik op het betreffende account
3. Schuif het vinkje Activate account naar Aan

2.2. Afmelden

1. Start de client op en ga naar Settings en dan Account Settings
2. Klik op het betreffende account
3. Schuif het vinkje Activate account naar Uit